آیا زبان عربی فرار است؟

کتابخانه بند کفش (ShoeLace) و مزایای آن
امیرحسین باقری قلعه باباخانی
  • رامین علیزاده
  • ۱۴۰۱/۰۳/۲۶
  • مقاله ها

برای تسلط به مکالمه عربی هم باید زمان کافی بزارین و هم برای تمرین کردن پشتکار کافی داشته باشین. اما خیلی از زبان آموزها معتقد هستن زبان عربی فرار هست و توی روند یادگیری شون خیلی زود دچار فراموشی میشن. اگه شما هم قصد یادگیری این زبان رو دارین یا حتی شروع کردین اما فکر میکنین زبان عربی از ذهن شما فرار میکنه، تا پایان این نوشتار همراه ما باشین.  

به نظرتون زبان عربی فراره؟ 
فرار بودن مطالب، فقط محدود به زبان عربی نمیشه، و این یک امر طبیعی محسوب میشه. چرا؟ اگه شما هر مطلبی که یاد گرفتین رو مرور نکنین و تمرین کافی نداشته باشین، قطعا با این مشکل مواجه میشین. شاید خیلی از ما دانسته های زیادی داشتیم که به واسطه تمرین و مرور نکردن از ذهنمون پاک شدن. زبان عربی هم از این قاعده مستثنی نیست و خیلی از زبان آموزها از فرار بودن زبان عربی گله دارن. 
یکی از دلایلی که باعث میشه زبان عربی فرار باشه، محیط اطراف ماست. از اونجایی که کاربرد زبان عربی در محیط اطراف ما مثل خونه، مدرسه، محل کار و... کمتر از زبان فارسی هست، شاید نتونیم از مطالبی که یاد گرفتیم استفاده کنیم و همین عامل باعث میشه میزان تسلط ما روی دانسته هامون به طرز چشمگیری کاهش پیدا کنه. راهکار چیه؟ باید کمی سبک زندگیمون رو تغییر بدیم و محیط اطرافمون رو به یک محیط عربی تغییر بدیم. مثلا زبان موبایلمون رو عربی کنیم، آهنگ ها یا مداحی های عربی رو دانلود کنیم. وقتی محیط اطراف شما رنگ و بوی زبان عربی بگیره، میتونین از فرار بودن مطالب هم جلوگیری کنین. 


جمله یاد بگیر نه کلمه 

یادگیری کلمات به شکل جدا و خارج از جمله یکی از روش های یادگیری واژه های عربی هست. تو این روش معمولا افراد شروع به یادگیری لغاتی میکنن که هیچ ربطی بهم ندارن، لغات جدید رو می نویسن و حفظ میکنن. این روش رایج در کلاس های آموزشی سنتی استفاده میشه اما واقعیت اینه که به کار گیری این روش کارایی نداره و فقط وقت شما رو هدر میده. موضوع اینه که هر کلمه ای در یک جمله معنا میده و مفهوم ویژه ای رو میرسونه. پس یادگیری کلمات به صورت مجزا میتونه از دلایل فراموش کردن یک زبان خارجی باشه. برای یادگیری کلمات از بین جملات هم میتونین موقع مطالعه یک جمله کلماتی که معنی اونها رو نمیدونین توی یک دفترچه بنویسین و از دیکشنری های مختلف مثل دیکشنری تخصصی لهجه نبراس، معنی اون کلمات رو یاد بگیرین. 
توان مغز انسان برای یادگیری هیچ محدودیتی نداره اما واقعیت اینه که حافظه ما مثل کامپیوتر عمل نمیکنه. یعنی نباید انتظار داشته باشیم موضوعی رو یاد بگیریم و تا ابد در ذهنمون باقی بمونه. باید بین موضوعاتی که یاد میگیریم یک ارتباط ایجاد کنیم. یعنی اگه یک کلمه رو داخل یک جمله یاد بگیریم و ارتباطش با بقیه کلمات و جملات رو درک کنیم، کمتر دچار فراموشی میشیم. اینطوری اگه بخوایم معنی یک کلمه رو به یاد بیاریم کار راحت تری نسبت به زمانی که کلمات رو به شکل جداگانه یاد میگرفتیم داریم.

جمله بسازین 

از راهکارهای بسیار موثری که باعث میشه جلوی فرار بودن مطالب رو بگیرین، اینه که با استفاده از کلمات مختلف جمله بسازین. توی قسمت قبل گفتیم که کلمات رو باید در دل جملات یاد گرفت. پس دست به کار بشین و با کلماتی که یاد میگیرین جمله بسازین. مثلا به جای اینکه لغت" الجامعه" به معنی دانشگاه رو به صورت جدا یاد بگیرین، یک جمله بنویسین و بگین: " آنی وره الجامعه اروح لداوم" به این معنی که من بعد از دانشگاه میرم سر کار. با همین تکنیک هم لغات بیشتری رو یاد میگیرین و هم از فرار بودن مطالب جلوگیری میکنین. 

از معلوماتتون در حرف زدن هم استفاده کنین. 
یادتون باشه که تمرین زیاد تنها راه تسلط بر یک مهارت هست. پس اگه دنبال مسط شدن روی مکالمه عربی هستین، باید از آموخته هاتون به صورت عملی استفاده کنین. سعی کنین روزمره خودتون رو به عربی گره بزنین و هر کاری که در طی روز انجام میدین رو به عربی بیان کنین. مثلا صبح که از خواب بیدار شدین بگین " آنی گعدت من النوم" یعنی من از خواب بیدار شدم. شما میدونین که معنی کلمه " بیش " یعنی چند؟ پس هر موقع قصد داشتین از کسی بپرسین ساعت چنده؟ بگین: بیش الساعه؟ 
با این روش در طی یک روز عبارت ها، جملات و کلمات مختلفی رو مرور میکنین و مسیر مکالمه رو برای خودتون هموارتر میکنین. 

مکالمه با عرب زبانان
اما کلید طلایی و بهترین ترفند برای تسلط روی مکالمه و جلوگیری از فراموشی زبان، مکالمه با یک فرد عرب زبان هست. اگه ساکن کشورهای عربی هستین این فرصت فوق العاده برای شما مهیا شده. همونطور که گفتیم، محیط تاثیر زیادی روی یادگیری و عدم فراموشی لغات داره. پس سعی کنین با افراد عرب زبان ارتباط بگیرین و با اونها صحبت کنین. حتی الامکان به شکل روزانه این کار رو انجام بدین، لازم نیست مکالمات طولانی داشته باشین، در حد چند جمله کوتاه یا یک سوال و جواب ساده هم که باشه تاثیر خودش رو میزاره به شرطی که توی انجامش استمرار داشته باشین.

سخن پایانی 
یادگیری زبان عربی و تسط روی مکالمه عربی میتونه زندگی شما رو از طریق افزایش فرصت های شغلی و توسعه روابط فردی تحت تاثیر خودش قرار بده. پس ارزشش رو داره که به شکل اصولی برای یادگرفتنش قدم بردارین و با استفاده از راهکارهایی که در این نوشتار بررسی کردیم از فراموشی این زبان شیرین جلوگیری کنین.


نظرات خود را با ما در میان بگذارید



نظر شما










نظرات شما




contact-us-instagram contact-us-whatsapp contact-us-youtube contact-us-telegram